Google Scholar

Om Google Scholar

Hva er Google Scholar?
Google Scholar gjør det enkelt å utføre omfattende søk etter akademisk litteratur. Du kan søke i flere fagfelt og kilder fra ett sted: fagfolks anmeldelser av avhandlinger, teser, bøker, sammendrag og artikler fra utgivere av akademisk litteratur, faglige fellesskap, dokumentutkastsamlinger, universiteter og andre akademiske organisasjoner. Google Scholar hjelper deg med å finne de mest relevante søkene i akademisk forskning.

Funksjoner i Google Scholar

  • Søk enkelt i flere ulike kilder fra ett sted.
  • Finn avhandlinger, sammendrag og utdrag.
  • Finn hele avhandlingen i biblioteket eller på Internett.
  • Finn ut om sentrale avhandlinger i alle forskningsområder.

Hvordan rangeres artiklene?
Google Scholar sorterer søkeresultatene etter relevans. Akkurat som med Google-websøk, vises de nyttigste referansene øverst på siden. Googles rangeringsteknologi vurderer all teksten i en artikkel, forfatter, publikasjonen artikkelen ble vist i, og hvordan den ble sitert i annen akademisk litteratur.

Melding fra Google Scholar-teamet
Ta kontakt hvis du har forslag, spørsmål eller kommentarer til Google Scholar. Vi står i stor gjeld til alle i den akademiske verden hvis arbeid har gjort det mulig å realisere selve Google, og vi håper på å kunne gjøre Google Scholar så nyttig som mulig for dere. Vi synes at alle må få mulighet til å stå på skuldrene til kjemper.

Utgivere – Inkluder publikasjonene i Google Scholar

 

Bibliotekarer – gjør det enklere for lånetakerne å bruke bibliotekets ressurser

Google Scholar kan gjøre innholdet ditt langt mer synlig over hele verden. Vi samarbeider med utgivere av akademisk materiale om å indeksere resultatene fra alle forskningsdisipliner og gjøre det mulig å søke etter dem på Google Scholar. Finn ut mer om våre retningslinjer, og finn teknisk informasjon for akademiske utgivere og samfunn.

  

Google Scholar bidrar til at brukerne kan dra nytte av bibliotekets ressurser. Vi tilbyr en løsning som gjør det enklere for brukerne å finne fram til akademisk litteratur i bibliotekets elektroniske og trykte ressurser. Finn ut mer om hvordan biblioteket kan ta del i dette.