Google Scholar

Hjelp

Søke på Google Scholar

Hvordan søker jeg etter forfatter?

Angi forfatterens navn i anførselstegn: "d knuth". Bruk initialer i stedet for å skrive hele fornavnet for å øke antallet resultater.

Hvis du finner for mange avhandlinger som inneholder forfatterens navn, kan du bruke "author:" -operatøren for å søke etter bestemte forfattere. Du kan for eksempel prøve [author:knuth], [author:"d knuth"] eller [author:"donald e knuth"].

Er du enda ikke fornøyd? Prøv siden for avansert søk. Les våre avanserte søketips hvis du vil ha mer informasjon.

Hvordan søker jeg etter tittel?

Skriv tittelen på avhandlingen i anførselstegn: "Historien til Sør-Kinahavet." Google Scholar finner automatisk avhandlingen og andre avhandlinger det blir nevnt i.

Hvordan finner jeg ny forskning på et spesifikt emne?

Fra hvilken som helst søkeside kan du klikke på linken på høyre side, kalt "nye artikler", for å vise ny forskning relevant til ditt søk. Disse resultatene er rangert ifølge tilleggsfaktorer som kan hjelpe deg finne nyere forskning raskere.

Hvordan søker jeg etter avhandlinger i bestemte publikasjoner?

siden for avansert søk kan du angi søkeord som må vises i både artikkelen og navnet på publikasjonen. Se våre avanserte søketips hvis du vil ha mer informasjon.

Hvordan søker jeg per kategori?

Fra siden for Avansert søk kan du søke etter akademisk litteratur innen sju omfattende vitenskapsfelt. Alt du trenger å gjøre, er å merke av for emnene du er interessert i å søke på.

Hva gjør koblingen Relaterte artikler?

For hvert søkeresultat fra Google Scholar forsøker vi automatisk å fastslå hvilke artikler i indeksen vår som er mest relevante. Du kan vise en liste over disse artiklene ved å klikke koblingen "Relaterte artikler" som vises ved siden av mange resultater. Listen med relaterte artikler er først og fremst rangert etter hvor like disse artiklene er til det opprinnelige resultatet, men det tas også hensyn til hvor relevante artiklene er. Å finne sett med relaterte artikler og bøker er ofte en fin måte for nybegynnere å bli litt kjent med et emne på. Vi har imidlertid sett at også eksperter kan bli overrasket over relaterte artikler innen deres spesialfelt.

Generelle spørsmål

Hva er inkludert i Google Scholar?

Google Scholar dekker anmeldelsene til fagfolk av avhandlinger, teser, bøker, sammendrag og annen akademisk litteratur innenfor alle forskningsområder. Du kan finne arbeid fra en lang rekke akademiske forlag og faglige sammenslutninger samt akademiske artikler som er tilgjengelige på Internett. Google Scholar kan også inkludere flere, eventuelt foreløpige, utgaver av en artikkel som du kan få tilgang til.

Finn ut mer om hvordan du kan inkludere din forskning i Google Scholar.

Hvorfor er ikke dokumentet mitt inkludert?

Vi arbeider kontinuerlig med å inkludere nye kilder, og snart vil du sannsynligvis se nye kilder som er inkludert i indeksen din. Kontroller om andre artikler fra samme tidsskrift, konferanse eller register kan finnes ved hjelp av Google Scholar. Hvis dette ikke er tilfelle, må du oppmuntre utgiveren eller det akademiske fellesskapet om å kontakte oss slik at vi kan inkludere innholdet deres.

Hva er resultatene som er merket med [citation], og hvorfor kan jeg ikke klikke dem?

Det dreier seg om artikler som det refereres til i andre akademiske artikler, men som vi ikke har funnet på Internett. En stor mengde akademisk litteratur finnes fortsatt ikke på Internett, men inntil disse dokumentene gjøres tilgjengelige elektronisk, kan henvisningsresultatene hjelpe forskere med å finne så mange relevante opplysninger som mulig.

Jeg fant nettopp en referanse til en veldig interessant artikkel. Er det mulig å få tilgang til fulltekstversjonen?

Det er mulig at artikkelen er tilgjengelig gjennom bibliotekets informasjonsbeholdning. Kontroller at Bibliotekskoblinger er aktivert for å se om biblioteket kan gi deg tilgang til teksten.

Hvordan kan jeg legge til hele kildehenvisningen av et resultat på Google Scholar til min bibliografiadministrator?

Vennligst besøk Scholar innstillinger siden og velg ditt foretrukne henvisningsformat fra bibliografiadministrator-delen. Vi støtter foreløpig RefWorks, RefMan, EndNote, og BibTeX formater. Når du har lagret innstillingene dine, vil linker til å importere kildehenvisninger til disse administratorene automatisk dukke opp i hvert søkeresultat på Google Scholar.

Jeg er ikke registrert ved noe bibliotek. Kan fulltekstversjoner leses gratis på Internett på andre måter?

Kanskje. Forhåndsmateriale, tidligere utkast og andre versjoner av artikkelen kan være tilgjengelig uten registrering. Vi gir ofte koblinger til ulike versjoner, men vær oppmerksom: det kan ha blitt gjort store endringer før utgivelsen, så det kan være at du refererer til et dokument som er blitt kraftig redigert. I noen tilfeller finnes det ikke gratisversjoner av artiklene.

Beskrivelsen av artikkelen min er feil, og jeg er med rette irritert over dette. Hvordan retter jeg den?

Vi beklager dette og kan forsikre deg om at feilen ikke var tilsiktet. Som du kanskje skjønner, kan det være en vanskelig affære å hente ut informasjon fra så mange ulike artikler automatisk. Send oss en søkestreng som gir treff i din artikkel, og den riktige beskrivelsen som skal vises. Det kan ta oss litt tid å rette opp feilen siden det ligger et stort arbeid i å få Google Scholar til å virke bedre for oss alle. På forhånd takk for din hjelp og tålmodighet.

Hvorfor ber dere oss om å "stå på skuldrene til kjemper"? Er dere virkelig kjemper?

Nei, langt ifra. Uttrykket gjenspeiler vår anerkjennelse av at en stor del akademisk forskning bygger på noe som andre allerede har oppdaget. Oppfordringen vår er tatt fra Sir Isaac Newtons berømte ord: "Hvis jeg har sett lenger, så er det fordi jeg har stått på skuldrene til kjemper."